Sportonderzoekscentrum, Gent

 
 
 

De Universiteit van Gent heeft een nieuw sportonderzoekscentrum. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 960 m2 en omvat onderzoekslaboratoria voor de vakgroep Bewegingsen Sportwetenschappen en een ondergrondse parking.

Het dak van het gebouw is een gebruiksdak met 2 tennisvelden en een polyvalent sportterrein op kunstgras. Op het dak werd 15 cm FOAMGLAS® T4+ in warm bitumen geplaatst. Een tweelaagse bitumineuze afdichting zorgt voor een perfecte waterdichtheid. Het kunstgras vormt de basis van een sportterrein en de tennisterreinen op het dak van het onderzoekscentrum. Voor de bouwheer speelden duurzaamheid en drukvastheid een belangrijke rol. In FOAMGLAS® worden deze twee voorwaarden prima gecombineerd: cellenglasisolatie kan zware lasten uitstekend dragen en is na gebruik volledig recycleerbaar.

De waterdichtheid van de isolatie staat garant voor een lange levensduur van het gebruiksdak.

 

Architect AVAPARTNERS, Gent, België
Bouwjaar 2012 – 2014
Toepassing FOAMGLAS® T4+, met afwerking als groendak (kunstgras)

 

 
 

 

 

Opbouw
1 Betonnen onderconstructie
2 Hechtlaag
3 FOAMGLAS® T4+, 15 cm
volledig verkleefd en de
naden afgedicht met warm
bitumen
4 Tweelaagse bitumineuze
afdichting
5 Geogrid-membraan, 2 cm
6 Argex 0/4, 15 cm
7 Kunstgras

 
 
 

Toepassingen

 
 

Producten